Grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ıhlamurun detoks etkisi yarattığını biliyor muydunuz? Peki ıhlamuru çay olarak tükettiğimizde zayıflatır mı? İşte yanıtı...
YAĞ YAKIMINA İYİ GELİR
Genellikle kışın hastalıklardan korunmak için tüketilen ıhlamur, doğru şekilde tüketildiğinde iştahı keserek yağ yakımına yol açar. Sabah uyandıktan sonra aç karna veya öğün aralarında tüketildiğinde detoks etkisi yaratır, terletici özelliklere sahip olduğundan dolayı vücuttaki toksinleri atarak fazla kilonun gitmesine yardımcı olur. Şekersiz içemiyorsanız, demlediğiniz çayın içine çok az miktarda bal katabilirsiniz.
IHLAMUR ÇAYI NASIL YAPILIR?
Ihlamur bitkisini taze bitki olarak aktarlardan veya hazır çay poşetleri şeklinde marketlerden satın alabilirsiniz. Bir bardak kaynar suyun içine 1 tane çay poşeti veya bir tatlı kaşığı kadar taze ıhlamur koyun. Ortalama 20 dakika kadar demledikten sonra çay süzülür ve içine bir miktar bal ilave edilir. 1 su bardağı kadar ıhlamur çayının 15 kcal'a denk geldiği bilinmektedir.
IHLAMUR NASIL İÇİLMELİ?
Grip ve soğuk algınlığına iyi gelen ıhlamur, sadece bu mucizeyi içerisinde barındırmıyor. Aynı zamanda çok da iyi kilo verdiriyor. Kilo vermek için sabah kahvaltıdan önce aç karınla bir bardak içilmesi gerekiyor. Böylece iştahın kapanmasını sağlar, tokluk hissi yaratmaktadır. Yağ yakımını hızlandırır. Metabolizmayı hızlandırır. Ihlamur çayını daha iyi kullanmak istiyorsanız şeker yerine bal ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda bazen öğle aralarında da içilebilir. Asıl önemi, iştah kapatmadadır.
IHLAMUR KÜRÜ TARİFİ NASILDIR?
- 15 g ıhlamur
- 10 g kuş burnu
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım limon suyu
- 5 g altın otu
- 1 litreye yakın su
ZAYIFLAMA ETKİSİ
Pek çok uzman ıhlamurun zayıflama etkisi yaptığını kabul etmektedir. Diyet listelerinin en tepesinde sürekli ıhlamur çayı yazmaktadır. Ihlamur kaynatılmadığı vakit iyi gelir. Kaynatıldığında vücuda iyi gelmez.
IHLAMUR NEREDE YETİŞİR?
Serin, verimli ve kireçli topraklarda yetişirler. Hızlı büyüyen bir ağaçtır. Gölgeye karşı dayanıklıdır. Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz'in belli kesimlerinde gözükür. Daha çok ılıman iklimlerde sıklıkla görülmektedir.