Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kakaolu kek tarifini bir de iftarda deneyin. Yumuşacık bir kek ve kakaonun eşsiz tadına bayılanlar için yapılışı oldukça asit olan bu lezzeti siz de denemek isteyeceksiniz.
KAKAOLU KEK TARİFİ
Malzemeler; 3 tane yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1/2 çay bardağı maden suyu, 3 su bardağı un, 1/2 çay bardağı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.
Hazırlanışı; 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri derin bir kasede bir mikserle şeker eriyene dek çırpın. Sonrasında 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sodayı da üzerine ilave edip çırpmayı sürdürün.
Kek harcına 3 su bardağı unu ve yarım çay bardağı kakaoyu biraz biraz ekleyin. 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de ilave ettikten sonra spatula ile pürüzsüz bir harç elde edene dek karıştırmayı sürdürün. Hazırladığınız bu karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. İçini çekmesi için ise beklettiğiniz keki bir kaç dakika oda sıcaklığında bekletip ardından üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.