Ramazan sofralarının bereketi paylaşarak çoğalırken, bu akşama misafiriniz varsa sofranızı daha çok bereketlendirecek eski bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden, iftar sofralarını taçlandıran bol şerbetli kavrulmuş cevizle yapacağınız ceviz pare tatlısı iftarda tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak. Ceviz pare tatlısı misafirlerinize de parmaklarını yedirtecek! Bol şerbetli, şekerpareye benzeyen ancak şekerparenin cevizlisi ceviz pare tatlısı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!
Ceviz pare tatlısının malzemeleri
Hamuru için;
- 150 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı ölçüsünde pudra şekeri
- 1 su bardağı ölçüsünde ceviz içi
- 1 çay bardağı ölçüsünde irmik
- 1 tane yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 3 su bardağı ölçüsünde un
- 1 küçük boy kase ceviz (üzeri için)
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı ölçüsünde şeker
- 3,5 su bardağı ölçüsünde su
- 3-4 damla limon
Ceviz pare tatlısı Nasıl yapılır?
- İlk etapta tatlımızın şerbetini hazırlamak için bütün malzemeleri oda sıcaklığında bir süre bekletiyoruz.
- Kaynar suyun içerisine şekerimizi ekleyip, şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Şeker eridikten sonra 10 dakika daha kaynatıp, 3 - 4 damla limon suyu ekliyoruz.
- 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için bir köşeye bırakıyoruz.
- Ceviz pare hamurumuz için gereken malzemeleri geniş bir kabın içerisine alarak yumuşak bir hamur kıvamını elde edinceye kadar bütün malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
- Unumuzu yavaşça ekleyerek şeker pare şeklini vermeye başlıyoruz.
- Şekillendirmiş olduğumuz hamurlarımızı 180 derecede daha önceden ısıtmış olduğumuz fırına ekleyerek pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğutmuş olduğumuz şerbeti döküp 2 - 3 saat kadar tüm şerbetin çekmesini bekliyoruz. Dinlendirdikten sonra afiyette servis edebilirsiniz.