İftardan sonra hafif bir tatlı arıyorsanız sütlü irmik tatlısı aradığınız tatlı olabilir! Sizin için sütlü irmik tatlısının malzeme listesini ve yapılışını derledik. İşte detaylar...
MALZEMELER
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 8 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
NASIL YAPILIR?
Sütü bir tencerenin içerisine alıp içerisine 8 yemek kaşığı irmiği ilâve edin. Buradaki en önemli püf nokta; her bir yemek kaşığı irmiği silme olacak şekilde ilâve etmektir. Daha sonra üzerine şekeri de ilâve edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine 50 gram tereyağını ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp yağın erimesini sağlayın. Tereyağ eridikten sonra tatlınızı bir borcamın içerisine alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerine fındık, ceviz veya Hindistancevizi tozu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…