İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan tatlılar ister şerbetli ve yoğun olsun ister sütlü ve hafif tatlılar olsun, yemeklerimizin en keyifli anı haline dönüşüyor. Sizde tatlı severlerdenseniz bu tarifi mutlaka deneyin.
İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZ TATLISI KEMAL PAŞA TARİFİ
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Kemalpaşa, adını Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinden almıştır.
Bu tarifle evinizde kolayca Kemal Paşa tatlısı hazırlayabilir, soflarınızı lezzetlendirebilirsiniz.
Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
-1 paket kemal paşa tatlısı
-2,5 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-5-6 damla limon suyu
Üzeri için;
-Hindistan cevizi
Kemal Paşa Tatlısı Yapılışı:
-Geniş bir tencereye şeker ve suyu koyup, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve ardından tatlımızı şerbete döküyoruz.
-20-25 dk. orta ateşte, kontrollü olarak kaynatıyoruz.
-Altını kapatıp, suyunun çekmesi için bekletiyoruz.
-Tatlılar şerbetini çekip soğuyunca, üzerine Hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.
-Bu ölçülerle hiç şerbeti artmıyor tam tatlıya göre geliyor. Paketin üzerinde yazan ölçüyü uygulamıyorum. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Şimdiden afiyet olsun.