Antep, Adana, Malatya ve Maraş yörelerinin özellikle aşina olduğu lezzet içli köfte; İçli köfte nasıl yapılır?İşte tarifi hakkında merak edilenler haberimizde...
MALZEMELER
1 su bardağı
köftelik ince bulgur
1/4 su bardağı
su
2 yemek kaşığı
irmik
1 yemek kaşığı
un
100 gram
kıyma
(iki kez çekilmiş)
1 adet
rendelenmiş kuru soğan
1 adet
yumurta
1/4 çay kaşığı
tuz
İÇ HARCI İÇİN
200 gram
orta yağlı kıyma
1 adet
kuru soğan
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
biber salçası
1 tatlı kaşığı
domates salçası
50 gram
ince çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
pul biber
1/2 çay kaşığı
kimyon
1/2 çay kaşığı
karabiber
KIZARTMAK İÇİN
2 su bardağı
ayçiçek yağı
Püf Noktası
İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın.
PİŞİRME ÖNERİSİ
İçli köfteleri, kızartmak yerine haşladıktan sonra da servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
İçli köftenin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin.
Doğradığınız kuru soğan ve orta yağlı kıymayı kavurun. Sırasıyla; biber salçasını, domates salçasını, ceviz içini, tuzu, pul biberi, kimyonu ve karabiberi ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. İç harcı ılınması için bir kenarda bekletin.
İçli köftenin dışını hazırlamak için; köftelik ince bulguru derin bir kabın içine alın. İki kez çekilmiş kıymayı, irmiği, unu, rendelenmiş kuru soğanı, yumurtayı ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun.
Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmaklarınızla kenarlarını düzelterek ortasını çukurlaştırın.
Önceden hazırlayıp, kıvam alıp bütünleşmesi için soğuttuğunuz iç harçtan alarak köftelerin içini doldurun. Arzuya göre; yuvarlayarak ya da kenar kısımlarını kapattıktan sonra parmaklarınızla bastırıp, uç kısımları sivri olacak şekilde köfteler hazırlayın.
Her birine aynı işlemi uyguladığınız köfteleri bir servis tabağına dizin. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
Hazırladığınız içli köfteleri kızgın derin yağda bir maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın