Bazı ürünlerin bazı ülkelerde neden yasaklandığını bilmenize yardımcı olacak bir galeri hazırladık.
Tavuk
avrupa ve ingiltere'de, klor ile muamele edilmiş tavuk satışı 1997'den beri yasaklanmıştır . klor yıkama, salmonella ve diğer bakteriyel enfeksiyonların olasılığını dışlamak için kullanılmaktadır. avrupa'da, bu yöntemin tehlikeli olduğu düşünülmektedir, çünkü yüksek klor içeriği sağlığa zararlı olabilir. 2010 yılında aynı yasak rusya'da da uygulandı.
Tahıl çubukları
bütün dünyada, tahıl çubukları, yulaf ezmesi ve benzeri ürünler, temel vitamin ve mineral içeren sağlıklı besinler olarak kabul edilir. danimarka'da, danimarka veterinerlik ve gıda idaresi'ne göre, düzenli tüketilirse, çocuk karaciğerleri ve böbrekleri üzerinde olumsuz etkisi olabilecek, fazla miktarda “toksik” madde içerdiğinden , bu ürünler yasaklanmıştır .
Et
sığır, domuz ve hindi eti genellikle ractopamin ile üretilir . bu hormon bir hayvanın daha hızlı kilo almasını sağlar. bilim adamları bu etin insanlara zararlı olabileceğine ve kalp-damar hastalıklarına yol açabileceğine inanıyor. ractopamine ile hazırlanan et, avrupa ülkeleri, çin ve rusya dahil 160 ülkede yasaklandı.
Elma
abd tarım bakanlığı tarafından yapılan bir inceleme sırasında, elmanın% 80'inin meyvelerin daha uzun süre daha taze kalmasına yardımcı olan difenilamin (dpa) içerdiği ve böylece tüm dünyaya ihraç edilebilecekleri tespit edilmiştir. avrupa'da, dpa'nın kansere neden olabilecek zararlı bir madde olduğu düşünülmektedir, bu yüzden elmalar 2012'den beri yasaklanmıştır .
Cipsler
patates cipsi ve sentetik yağ yerine olestra içeren cips, kanada ve avrupa'da yasaklanmıştır . bu destek vücudun faydalı maddeleri ve vitaminleri emmesini önler ve mide sorunlarına yol açabilir. olestra, genellikle "hafif" kelimesiyle işaretlenen patates cipsi üretiminde kullanılır . ayrıca peynir, margarin, kraker, dondurma ve diğer ürünlerin bileşimine dikkat etmeniz önerilir.
Jelatin tatlıları
avrupa komisyonuna göre, küçük kaplardaki jelatin tatlılar, çocuklar için çok tehlikelidir çünkü boğulma tehlikesi vardır. bu tatlılar ayrıca, nem ile temas ettiğinde şişen ve boğazda sıkışıp kalarak heimlich manevrasını vermeyi imkansız kılan bir elyaf olan konjac içerebilir. bu ürün, avrupa, avustralya ve diğer ülkelerde yasaklanmıştır .
Soya sosu
yetiştirilen tüm soya fasulyelerinin % 82'si genetik olarak modifiye edilmiştir. gdo'ların insan vücudu üzerindeki etkileri tam olarak incelenmemiştir, ancak bazı avrupa ülkelerinde, rusya'da, basra körfezi ülkelerinde ve diğer eyaletlerde gdo'lar yasaktır. dahası, soya sosu ayrıca tehlikeli bir kanserojen olan etil karbamat içerebilir .
Margarin
trans yağ tüketmek metabolizma sorunlarına, yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıklara neden olabilir. trans yağların en yüksek yüzdesi margarinde bulunur: ürünün toplam ağırlığının yaklaşık % 15'ini alır . trans yağ gıdalar kanada, danimarka ve isviçre'de yasaktır. ek olarak, birçok ülkede, gıdada izin verilen miktarları kısıtlayan yasalar vardır.
Ekmek
avrupa ve avustralya'da azodikarbonamid içeren ekmek (ada, e927) yasaklanmıştır . ada, unu beyaz yapmak için kullanılır ve ürünlerin daha uzun süre daha taze kalmasına yardımcı olur. bu ek alerji ve astıma neden olabilir.
Hazır patates püresi
hazır patates püresi üretmek için genellikle bütilhidroksianisol (вна, е320) kullanılır . ulusal sağlık enstitüleri birçok çalışma yürütmüş ve bu koruyucu maddenin insan sağlığına potansiyel olarak zararlı olduğu sonucuna varmıştır . вна ayrıca şu ürünlerde bulunabilir: dondurulmuş gıdalar, çorbalar ve mayonez. bu madde japonya'da ve bazı avrupa ülkelerinde yasaklanmıştır .
Kaz ciğeri
kaz ciğeri tüm dünyada ithal edilen bir besindir. ancak bazı avrupa ülkelerinde, israil, avusturya, arjantin ve bazı amerikan eyaletlerinde bu yemeğin üretimi yasaklandı . zararlı maddelerle ilgili değil, daha çok hayvan istismarı ile ilgili : kuşlar küçük kafeslerde tutuluyor ve karaciğerleri 7-10 kat büyüyene kadar bir tüp kullanarak zorla besleniyor.