Hurma oldukça tatlı ve faydalı bir besindir. Gerek yemeklerinizde gerekse de tatlılarınızda şeker yerine kullanabilirsiniz. Bu sayede doğal şeker tüketerek sağlığınıza da yardımcı olursunuz.
MALZELEMELER
- 8 adet iri hurma
- 1 orta boy portakal
- 3 kaşık findık unu
ÜZERİ İÇİN
HAZIRLANIŞI
İlk olarak portakalın suyunu güzelce sıkıp bir cezvede ısıtın. Ardından hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Hurmaları bir kaseye alarak üzerlerine ısıttığınız portakal suyunu dökün. Bir süre hurmaların portakal suyunu çekerek şişmesini bekleyin. Sonra hurmaları suyuyla birlikte rondoya alın. Üzerine belirtilen ölçüde fındık ununu ilave edin ve iyice karışana kadar rondoda çevirin. Bu karışım homojen bir hale geldikten sonra elinizle top şeklini verin. Dilerseniz bu topları ceviz, fındık, kakao, Hindistan cevizi tozu gibi malzemelerle servis yapabilirsiniz.