Mevsim meyvelerinden olan hünnap, içerdiği vitamin ve antioksidanlar sayesinde tam bir şifa deposu. Peki hünnapın faydaları neler gelin birlikte bakalım.
KANSERİ ENGELLİYOR
Hünnap, besin değeri bir hayli yüksek bir meyvedir. Zengin içeriğiyle bu meyvenin kanseri engelleyebiliyor.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR
Hünnap iyi bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı. A vitamini açısından da oldukça zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
DİŞİ KORUYOR
Hünnap, içeriğindeki kalsiyum ve fosfor ile kemiklerin kuvvetlenmesine destek olur. Bununla beraber diş sağlığını da korur.
HÜNNAP NASIL YENİR?
Hünnap değişik şekillerde tüketilebilmektedir. Bunlardan biri çay olarak tüketilmesidir. Bir diğeri yaş veya kurutulmuş halde ara öğünlerde tüketilebilir. Reçelini de yapabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.