Türklerin sınır dışı işlemleri büyük ölçüde durdu, çünkü Scholz hükümetinin, "yardım almaya devam eden ve çalışmayanlara yapılacak ödemelerin yüzde 30 kesilmesi" gibi yasal düzenlemeleri meclisten geçirememesi sonucu, bu yasa tasarıları hayata geçmeyecek.
SPD, Yeşiller ve Liberal Parti'nin oluşturduğu koalisyon hükümetinin düşmesiyle, kaçak göçmenlerin yardımları kesilmeyecek ve sınır dışı edilme süreçleri hızlandırılamayacak. Özellikle Suriyeliler'den sonra en fazla kaçak giren grup olan Türkler, ilticaları kabul edilse dahi, yardım almaya devam edecekler.
Başbakan Scholz'un hükümeti tarafından hazırlanan ve bakanlar kurulu tarafından onaylanan yasa tasarısı, "yardım alan fakat çalışmayan kişilere yapılan yardımların yüzde 30 oranında kesilmesi"ni öngörüyordu. Ancak hükümetin düşmesiyle, bu yasa tasarısı meclise sunulamayacak ve yasal değişiklikler gerçekleşmeyecek. Ayrıca, sınır dışı işlemlerinin hızlandırılması ve iltica yasalarının değiştirilmesiyle ilgili düzenlemeler de yapılamayacak.
Bu değişikliklerin hayata geçmesi engellendi çünkü koalisyonun ortakları olan Liberaller'in ayrılmasının ardından hükümet mecliste çoğunluğu kaybetti. Başbakan Scholz, 16 Aralık’ta yapılacak güvensizlik oylaması ile hükümetin sona ermesini onaylatacak ve ardından meclis feshedilecek. Almanya'da erken seçim ise 23 Şubat 2025'te gerçekleştirilecek.