Haber365Özel-Ekonomi Servisi
ÇİN'İN BAŞARISININ ARDINDA 60 BİN KİŞİLİK EKİP VAR!
İsminin Çince yazılışındaki ilk karakteri, Çin ve ikinci karakteri başarı, yani Çin'in Başarısı anlamına geliyor, Huawei’nin. Her ne kadar, şirketin hissesi 60 bin çalışana aitse de, bu firmanın da bir başkanı ve CEO'su bulunuyor.
5G ALTYAPISINDA ABD REKABET EDEMİYOR!
Çin Başarısı anlamına gelen kurum, ABD ile Çin ticaret geriliminin en görünür sebebi.
ABD vatandaşının, Iphone’yi ikincilik tahtından indirmesiyle fark ettiği firmanın en büyük telefon markası olmanın yanı sıra, 5G altyapısında, sağladığı hız ve maliyet avantajı, ABD’nin rekabet edemeyeceği bir noktada.
İşte, ticaret geriliminin nüvesini de bu durum oluşturuyor. Trump Yönetimi, firmanın tesis ettiği 5G'ye talip olan ülkeleri tek tek, uyararak, ikna etmeye calışıyor.
'5G ALTYAPISINI DÖŞEYEN İLK ÜLKE KÜRESEL LİDER OLACAK'
ABD Başkanı Trump’ın, 5G altyapısını ülke geneline uygulayan ilk ülkenin küresel güç olduğunu ifade etmesinden sonra, bunu Huawei ile Çin’in sağladığını görüyoruz.
Firma CEO’sunu altı ayda bir değiştirirken, bu unvanın dönemsel ve sembolik olduğunu savunuyor.
HUAWEI, TÜRKİYE'DEN EGS MODELİNİ KULLANIYOR
Çalışılan konuya göre uygulanan ve o konuyu en iyi bilenin proje lideri olduğu sistem, 1998’de Türkiye’de geliştirilen ve Harvard’ta da benimsenen, EGS modelinden geliyor.
İşte dönemsel CEO’ya da, yeni bir bakış açısı ve daha çok fayda penceresinden bakıyor, bu yapı.
ÜNİVERSİTESİYLE SADECE AR-GE'YE ODAKLANDI
1987 Eylül’ünün bu günlerinde kurulan şirket, rakiplerinden farklı olarak sadece telefona odaklanmış ve diğer elektronik eşyaları üretmekten kaçınmış.
Bununla birlikte aynı isimle, Shenzhen kentinde kurduğu üniversitede, gelirinin büyük bir kısmını Ar-Ge’ye yatırıyor.
Üniversite bünyesinde, teknoparkı ve ileri teknoloji araştırmalarına ve yeniliklere odaklı çalışıyor.
En son Almanya’nın 5G altyapısını kurmaya hazırlana firma, 5G uyumlu akıllı kentler, akıllı binalar, dünyanın farklı noktasından, 5G sayesinde 1 milisaniye şaşmadan, (kobot- kolay robot kolu) yapay zekalı cerrahi müdahalelere odaklanmış durumda.