Hoşaf tarifi : en güzel ve lezzetli hoşaf nasıl yapılır? Hoşaf malzemeleri ve tarifi

Ramazan ayında sıvı tüketimi sağlık açısından oldukça önemlidir. İftar ve sahur arasında yaşanan su kaybının telefi edilmesi adınaysa yüksek besin değeri içeren komposto ya da bilinen diğer ismiyle hoşaf yapılıyor. Birçok kişi de en güzel ve lezzetli hoşafın nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki, en güzel ve lezzetli hoşaf nasıl yapılır? İşte, en lezzetli hoşaf tarifi...

25.04.2022-20:56 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-20:56) Hoşaf tarifi : en güzel ve lezzetli hoşaf nasıl yapılır? Hoşaf malzemeleri ve tarifi

Su ihtiyacını karşılayan, yüksek besin ve değer içeren, bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayan ve aynı zamanda cilde de etkisi bulunan hoşaf tarifi merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, bu hoşaf nasıl yapılıyor? İşte, en güzel ve lezzetli hoşaf tarifi...

En güzel ve lezzetli hoşaf nasıl yapılır?

Malzemeler

- 250 gr kuru kayısı (yaklaşık olarak 2 su bardağı kadar oluyor)

- Yarım su bardağı kuru üzüm

- 3/4 su bardağı toz şeker

- 1,5 litre su

- 3 tane karanfil (isteğe bağlı)

- 1 tane tarçın çubuğu (isteğe bağlı)

Hoşaf tarifi

Yapılışı

- Öncelikle kuru kayısı ile kuru üzümleri bol suda yıkayınız.

- Bıçak yardımı ile kayısıları orta kalınlıkta dilimleyin.

- Daha sonra hoşafı yapacağınız geniş bir tencereye suyu, kuru kayısıyı ve kuru üzümleri ekleyin.

- Ardından toz şekeri ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.

- Kaynamaya başlamasının ardından suya isteğiniz doğrultusunda karanfil ve tarçın çubuğunu ekleyin.

- Kuru kayısı ve üzümler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Fakat arada da karıştırmayı unutmayın.

- Hoşafın pişmesinin ardından ocaktan alın ve ılınması için oda sıcaklığında bir müddet bekletin. Daha sonra buzdolabına koyarak en az bir saat kadar soğutun. Soğuk soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Hoşaf tarifi

Hoşaf kaç dakikada pişer?

6 kişilik bir hoşafın hazırlama süresi 5 dakika, pişirme süresi ise 15 dakikadır.

Hoşafın kalorisi ne kadar?

Hoşafın kalori değeri 424/kcal'dir.

Hoşaf yapımının püf noktaları

Hoşaf yaparken en çok dikkat edilmesi gereken kısım kısık ateşte pişmesidir. Böylelikle hoşafın içerisinde yer alan kayısıların dağılmasına engel olmuş olursunuz.

Hoşaf pişirme önerisi

Hoşafı hazırlarken kuru kayısı kullanmaktansa taze kayısı kullanmayı da tercih edebilirsiniz. İsteğiniz doğrultusunda kabuksuz iç badem ya da benzer kuru yemişler de ilave edebilirsiniz.

hoşaf

Hoşafın faydaları

- Lifli içeriğe sahip olmasından ötürü bağırsakları için son derece önemli olan hoşaf, bağırsak hareketlerini hızlandırarak, sindirimde yardımcı olur ve kabızlığa da oldukça iyi gelir.

- Mide içinde oldukça faydalı olan hoşaf, ülser gibi tedavisi zor hastalıklar için şifa kaynağıdır.

- Böbreklerin düzenli şekilde çalışmasına yardımcı olur.

- Kalp dostudur.

- Cilt için de faydalıdır.

- Kansere karşı da koruyucu bir etkisi vardır.

- İçeriğinden ötürü vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılar.

- Zihinsel yorgunluğa birebirdir.

- Vücudun su ihtiyacı karşılar.

- Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

- İştah açar.

- Astım hastalığına iyi gelir.

- Gribal enfeksiyona karşı korur.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal