Yemeklere lezzet veren şeylerin başında şüphesiz ki baharatlar geliyor. Hem lezzetlendiren baharatlar bir yandan da sağlımızı destekliyor. Bu mucizevi baharatların arasında öyle bir tanesi var ki, son 10 yılın en gözde baharatı desek yalan olmaz. Peki nedir bu faydaları saymakla bitmeyen zerdeçalın sırrı? Gelin beraber bakalım.
SEN 10 YILIN EN GÖZDE BAHARATI ZERDEÇAL
Hem sofralarda hem de cilt bakımında kullanılan, son yılların en popüler baharatı zerdeçalın faydaları gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Kansere neden olan hücreleri ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu da bilinen zerdeçalı limonata yaparak da tüketebilirsiniz.
Zerdeçal baharatı için tıp dünyasının son 10 yıldaki gözdesi desek yalan söylememiş oluruz. Kanser hücrelerini, bilhassa bedene yayılmış kanserlere tıbben iyi geldiği gözlemlenmiştir. Reaksiyon önleyici özelliği sayesinde tüm reaktif hastalıklara iyi gelir.
HİNDİSTAN'DA KANSER ORTALAMANIN 10 KAT ALTINDA
En sık tüketildiği ülke Hindistan’da kanser, dünya kanser ortalamasının 10 kat altındadır, bilim dünyasının ortak fikri ise bunun sebebinin zerdeçal olduğunu düşünülmektedir. Özellikle kolon kanseri üzerine etkileri göz ardı edilmeyecek cinsten. Kullanılması neticesinde bu kanser hücrelerinin içine saatli bomba yerleştirmiş gibi etki gösterdiği biliniyor.
KANSERİ ÖNLEMEYE DESTEKÇİ ZEREÇALLI LİMONATA TARİFİ
Malzemeler
4 bardak su
- 1/3 su bardağı limon suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı
- Su ve limon suyunu küçük bir sürahi içine dökün ve karıştırın.
- Bu karışımın içine diğer malzemeler olan bal ve zerdeçalı ilave edin.
- Hemen servis yapın.