Hindistan’da yaygın şekilde yapılan ve bir versiyonunun bizde de olduğu sütlacı evde denemek isterseniz diye tarifi sizinle paylaşıyoruz.
MALZEMELER
4 yemek kaşığı basmati pirinci
100 ml Hindistan cevizi sütü
500 ml süt
1 çubuk tarçın
3 kakule
2 karanfil
3/4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı pirinç unu
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı kuru üzüm
4 yemek kaşığı kaju fıstığı
NASIL YAPILIR?
Süt, Hindistan cevizi sütü, şeker, pirinç ve baharatları geniş bir tencerenin içerisine koyun. Pirinç ununu da katarak tel çırpıcıyla güzelce karıştırın. Kısık ateşli ocakta karıştırarak pişirmeye devam edin.
Pirinçlerin şişmeye başladığını ve yavaş yavaş kıvama gelmeye başladığını fark edeceksiniz. Pişirmeyi sürdürürken süt azıcık çekene dek ve güzelce kıvam alana dek karıştırın. Daha sonra ocaktan kaldırarak, içindeki baharatları kaşık desteğiyle çıkarın. Oda sıcaklığında bekletikten sonra kaplara bölüştürün. Üstlerine kuru üzüm ve kaju fıstığı ile süsleyin. Soğuk şekilde servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.