Antimikrobiyal özelliği ile vücudu iltihaptan arındıran hindistan cevizi yüzyıllardan beri bitkisel tedavide kullanılmakta. Potasyum, sodyum, magnezyum ve kükürt gibi maddeler barındıran hindistan cevizi hem fiziksel hem de kimyasal açıdan birçok faydaya sahiptir. İşte Hindistan cevizi ve faydaları.
HİNDİSTAN CEVİZİNİN FAYDALARI
- Bazı besinlerin tüketiminden dolayı böbreklerde biriken ve taş kum oluşuma sebep olan asidi vücuttan atmak için hindistan cevizi suyu önerilir. Bununla beraber bu su böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlar.
- Kronik hale gelmiş ve mide krampının özelliğinin yitirilmesine sebep olan kusma ve bulantılara karşı doğal ilaçtır.
- Midedeki pH değerleri arttırarak besinlerin daha iyi öğütülmesine olanak sağlar. Metabolizmayı hızlandırır.
- Hindistan cevizi suyu bağışıklık sitemini temizleyip özellikle mevsim geçişlerinde maruz kaldığımız grip gibi hastalıkları önler.
- İçerdiği potasyum ve sodyum vesilesiyle vücudun fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasına neden olur. Kan basıncını dengeler. Kolesterolü azaltıp kalp damar hastalıklarına iyi gelir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.