Hindi eti alerji yapar mı? Belirtileri nelerdir?

İnsan vücudu kabul edemediği maddeleri reaksiyon vererek, dışarı atar. Bu durum alerji olarak tanımlanmaktadır. Besinler alerji konusunda özellikle de et alerjisi çok sık rastlanmaktadır. Yeni yıla hoş geldin dediğimiz bu günlerde, soframızda bulunan hindi eti alerjisi belirtileri de arama motorunda çokça soruldu. İşte hindi etinin alerji belirtileri…

02.01.2024-17:11 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-17:11) Hindi eti alerji yapar mı? Belirtileri nelerdir?

Medical park hastanesinden edinilen bilgiye göre, Alerji vücudumuzda bulunan antikorların, başkaları için zararsız olabilecek maddelere karşı savaş açması ve reaksiyon oluşturmasıdır. Bu maddeler toz, besinler, solunum yolu ile alınan maddeler, polen, akarlar ve hayvan tüyleri olabilir. Alerji her yaş gurubunda görülebilir. Çocukların %8'lik bir dilimi besin alerjisi kapsarken, yetişkinlerde bu durum %2'dir. İnsanlar birçok hayvan grubuna karşı alerjik reaksiyonlar verebilir. Protein açısından zengin olan hindi etinin reaksiyonlarını araştırdık.

hindi alerjisi nedir

Belirtileri nelerdir?

Vücudumuz zararlı olarak gördüğü maddelerle bağışıklık sisteminde savaşmak için tepki bir antikor üretir. Vücudumuz bir sonraki hindi eti ile karşılaşma durumunda bu antikorları salar ve reaksiyon belirtileri kısa bir süre sonra ortaya çıkar. Kişiler arası değişiklik göstermesiyle beraber, zorlayıcı bir şekilde atlatabilen olduğu gibi daha yüzeysel bir şekilde atlatabilenlerde mevcut. Reaksiyonlar kişiden kişiye değişmektedir.  Hindi eti belirtileri şu şekilde sıralanmaktadır; ‘‘Baş ağrısı, Vücutta meydana gelen döküntü, Genelleştirilmiş doku şişmesi, Hazımsızlık ve mide bulantılarının yaşanması, Karnında gerçekleşen şiddetli ya da hafif kramplar, Kusma, Burun akıntısı, Kalp artışlarında hızlanma, Atım krizleri geçirme ve vücutta sıcaklık hissetme, Hapşırma ‘’

Bu semptomları görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerekir. 


YORUM YAZ..
Modal