Araştırmalara göre uzun seneler karbonhidrattan mahrum beslenmek kalp hastalığı riskini yüzde 20 oranında yükseltiyor!
KALP SAĞLIĞI RİSKİ ARTIYOR
Paris'te yapılan Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin toplantısında çalışmalarda yaklaşık 450 bin kişi tarandı. 25 bin kişi ise yaklaşık olarak 10 sene takip edildi. Takip esnasında hastalar beslenme alışkanlıkları, karbonhidrat tüketimleri ve yağ oranlarına göre 4 gruba ayrıldı. Çalışma neticesinde normal kilosuna vardıktan sonra düşük karbonhidratlı diyeti sürdüren kişilerde kalp hastalığı riskinin yüzde 20 daha çok olduğu görüldü.
KISA DÖNEMDE FAYDALI AMA..
Kısa süre için düşük karbonhidratlı diyet evet faydalı fakat bunun 10 sene boyunca sürmesi kalp hastalıklarına neden olabilir. Bu çalışma gösteriyor ki ideal kiloya ulaştıktan sonra ısrarla düşük karbonhidrat tüketimini sürdürmek kalp hastalığı için her zaman doğru olmayabilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.