Antalya’ya özgü olan tahinli bu meze tarifi hem çok pratik hem de diğer mezelerden oldukça farklı bir tada sahip… Kolay biçimde yapabileceğiniz bu hibeş mezesini ana yemeklerinizin yanına yapabilirsiniz. İster et yemeklerinin yanına, ister kahvaltı sofralarına hazırlayabileceğiniz bu mezeyi muhakkak deneyin. İşte hibeş tarifi...
MALZEMELER
250 gram tahin
Bir çay bardağı su
4 adet taze sıkılmış limon suyu
3 silme tatlı kaşığı toz kimyon
4 silme tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 silme tatlı kaşığı toz karabiber
6 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Öncelikle tahini su ilave ederek açın ve bir süre karıştırın. Ardından içine limon suyunu ilave edin. Soyduğunuz soğanları havanda dövün ve karıştırdığınız malzemeye ekleyin. Ayarladığınız baharatları da içine ekleyin ve iyice karıştırın. Hepsini güzelce bütünleşene kadar karıştırdığınızda mezenizi hazır. Servis edeceğiniz tabağa aktarın. Afiyet olsun...