Mutfakla ilgilenen herkesin mutlaka bilmesi gereken hayat kurtarıcı ufak tüyoları sizin için bir araya getirdik...
Mutfakla ilgilenen herkesin mutlaka bilmesi gereken hayat kurtarıcı ufak tüyoları sizin için bir araya getirdik...
Makarna haşlarken tencerenin üzerine tahta bir kaşık yerleştirin. bu makarna suyunun taşmasını engelleyecektir.
Her ne kadar kötü koksa da doğal antibiyotik olan sarımsak kokusunu elinizden gidermek için yıkamadan önce metal bir eşyaya sürün. bu kaşık, metal tezgâh ya da paslanmaz çelik tencere olabilir.
Yeşil sebzeleri pişirirken rengini koruması için suyuna 1 çay kaşığı karbonat eklemeniz yeterli olacaktır.
Çaydanlıkların içerisindeki kireç ve tortuyu temizlemek için çaydanlığın içerisine limon tuzu ve sirke ekleyerek 15-20 dakika kaynatabilirsiniz.
Çatal ve bıçaklarınızın kararmasını önlemek ve bulaşık makinenizin temizlenmesi için makinenin deterjan bölmesine ayda bir çamaşır suyu dökebilirsiniz.
Soğan doğramadan önce elinize kokusunun sinmemesi için parmaklarınıza limon sürebilirsiniz.
Yeşillikleri doğramadan önce doğrama tahtasının üzerine biraz tuz serpin, bu etrafa saçılmalarını engelleyecektir.