Yüksek oranda C vitamini ve antioksidan içeren yeşillikler, birçok sağlık sorununa iyi gelir. Karalahanadan tereye, maruldan hindiba otuna her yeşilliğin vücuda ayrı ayrı faydası bulunmaktadır. Sizin için her gün tüketmeniz gereken yeşillikleri ve faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…
HİNDİBA OTU
Hindiba otu, tam bir şifa kaynağıdır. Yapılan araştırmalar, bu bitkinin meme kanserine neden olan hücrelerin gelişimini yavaşlattığı ve prostat kanserine engel olduğunu ortaya koymuştur. Hindibanın salatasını ve yemeğini yapabileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz.
TERE
Tere, içeriğinde bulunan mineraller sayesinde özellikle kadın hastalıklarına birebirdir. Kansızlığın tedavisinde de tüketilmesi önerilen tere, hafif acı bir tada sahiptir. Salatalara katabileceğiniz bu sebzeyi meyvelerle birlikte de tüketebilirsiniz.
MARUL
Salataların vazgeçilmezlerinden biri olan marul, çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Marulun saç ve cilt sağlığı başta olmak üzere birçok faydası bulunmaktadır.
KARALAHANA
Karadeniz'in meşhur bitkilerinden biri olan karalahana, Alzheimer hastalığına birebirdir. Üstelik birçok tüketim seçeneği de mevcut; çorba, zeytinyağlı, dolma... Her gün olmasa da bu sebzeyi ayda birkaç kez tüketmeniz gerekir.
MAYDANOZ
Salatalarda, zeytinyağlılarda, yemeklerde ve poğaçalarda kullanabileceğiniz maydanozu, atıştırmalık niyetine de yiyebilirsiniz.