Kıymasız mantı diyebileceğimiz hengel, MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme geldi. Bunun üzerine birçok kişi 'Hengel nasıl yapılır?' diye araştırmaya başladı. Bizde bunun üzerine sizin için hengel tarifini bir araya getirdik. İşte hengel tarifi...
MALZEMELER
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı
- Salça
NASIL YAPILIR?
Derin ve geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırdıktan sonra alabildiği kadar un ekleyip su ve tuzunu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurunuzu yoğurun. Yoğurma işleminin ardından hamuru biraz dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurunuzu oklava yardımıyla açıp kare kare kesin. Tencerenizde kaynattığınız suya kestiğiniz hamurları tek tek atıp haşlayın. 10 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzüp tabağınıza alın. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu döküp salça ve yağ ile hazırladığınız sosu gezdirin.