Lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi arıyorsanız; her sofrayı renklendirecek mozaik pasta tarifi ile sizlerleyiz! Yapımı oldukça basit olan mozaik pasta; bisküvi ve çikolata sevenlerin vazgeçilmez tatlarından birisi. Bu iki lezzetin birleşerek harikalar yarattığı, masaya geldiği anda tükenecek mozaik pasta tarifine dilerseniz kendi yorumunuzu da katabilirsiniz. Portakal rendeleyerek portakallı çikolatalı mozaik pasta yapabilir ya da sevdiğiniz başka bir meyveyi kullanabilirsiniz. İşte 15 dakika da hazır olacak, sofralarınızı renklendirecek mozaik pasta tarifi ve malzemeleri…
Mozaik pasta tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ölçüsünde süt
- 2 paket pötibör bisküvi
- 5 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 100 gram ölçüsünde eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
- 1 çay bardağı ölçüsünde ceviz içi
- Aroma istiyorsanız portakal kabuğu rendesi
Mozaik pasta tarifi nasıl yapılır?
- Mozaik pasta yapmak için ilk etapta pastamızın yapımına tavanın içerisinde tereyağımızı eriterek başlıyoruz.
- Karıştırma kabının içerisine eritmiş olduğumuz tereyağını, şeker, kakao ve sütü ekleyerek güzelce çırpıyoruz. Homojen bir karışım haline getirene kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz.
- Kullanacak olduğunuz bisküvileri iri iri parçalar halinde kırıyoruz. Ceviz içini de ekliyoruz.
- Kuru malzemelerin içerisine sıvı karışımımızı dökerek güzelce karıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak burada aroma vermek adına portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Bir folyo parçasına mozaik pastamızı döküyoruz.
- Piramit şeklini veriyoruz.
- Son olarak ise hazır olan mozaik pastayı buzlukta en az 4 saat kadar bekletiyoruz. Buzluktan çıkarmış olduğumuz mozaik pastayı soğuk şekilde servis ediyoruz. Herkese şimdiden afiyet olsun…