Farklı bir peynir ve farklı bir börek arayanlara şipşak yapabilecekleri bir börek tarifi derledik.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
2 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
2 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip, pembeleşinceye dek kavurun. Ocaktan kaldırıp soğumaya alın. Soğanlar biraz soğuduktan sonra hellim peyniri rendesi ve karabiberi ilave edip tümünü karıştırın.
Unu yoğurma kabına alın, içine tuzu ve zeytinyağını ilave edin. Suyu yavaş yavaş katarak , yumuşak kıvamlı bir yapıncaya dek yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın ve bezeleri yufka büyüklüğünde oklava desteğiyle açın, birinci yufkayı tezgaha serin. Bir çember yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde kesip, içlerine hazırladığınız harcı paylaştırın. Yarım ay biçimde kapatıp, kenarlarını bastırın. Yapılan börekleri kızdırılmış teflon tavaya koyup, iki tarafını pişirmenin ardından sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.