Bir börek ancak bu kadar pratik ve bu kadar güzel olabilir. İşte hazır yufkadan unlu nişastalı börek tarifi...
UNLU NİŞASTALI BÖREK MALZEMELER
6 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı kadar su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
İçi için
4-5 adet patates
1 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Üzeri için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
Susam yada çörek otu
UNLU NİŞASTALI BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle patatesleri haşlayıp rendeleyin yada ezin soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvı yağda kavurun kavrulan soğanın üzerine patatesleri ekleyin ve bir miktar soğanlarla birlikte çevirin, ocağı kapatıp tuzunu baharatını ekleyip karıştırın
Bir kasede su sirke ve sıvı yağını karıştırın. Yufkayı açın, üzerine yağlı karışımdan bir kaç yemek kaşığı dökün (yağlı karışımı her seferinde karıştırmanız lazım, çünkü sıvı yağ yukarıya çıkıyor), her tarafına fırçayla sürün.
Üzerine çay süzgeci yardımıyla biraz un ve nişasta karışımından serpin (1 yufkanın içi & dışı için toplamda yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar).
Sonra yufkayı ikiye katlayın katladığınız yağsız kısma 2 yemek kaşığı yağlı karışımdan sürün, yine un serpin.
Yufkanın geniş kenarına patatesli harçtan koyun, kenarlarını (uçlarını) kıvırmadan yufkayı yarıya kadar rulo yapın ve rulonun bitiminden yufkayı kesin. Kalan küçük parçanın da geniş kenarına patatesli harçtan koyup yine aynı şekilde rulo yapın. (Bu işlem her rulonun yarım yufkadan sarılmış olması için pratik bir yöntem sadece).
Elde ettiğiniz ruloları fırın tepsisine merkezden dışa doğru sarın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın