Psikoterapistler, hayallerimizin hayatlarımızı etkileyebileceğini ortaya çıkardı, bu yüzden onlar hakkında çok dikkatli olmalıyız.
İnsanların% 96'sı günde en az bir kez hayal kurar. hayal kurarken nelere dikkat etmeliyiz?
Avantajları,
daha akıllı ve daha yaratıcı olursunuz.
bir araştırmaya göre , hayal kurmayı daha çok hayal eden insanlar entelektüel ve yaratıcı görevlerle daha başarılı oldular.
sorunları daha iyi çözmeyi öğrenirsiniz.
bu çalışma hayal kururken beynimizin aktivitesinin arttığını iddia ediyor . bu aynı zamanda zor problemleri çözme ile ilgili olan beyindeki alanlar için de geçerlidir. beyniniz bilinçsiz bir şekilde, daha az önemli şeylerle meşgul olduğunuzda daha önemli görevleri çözmeye geçebilir.
daha iyi planlayabilirsiniz
insanlar geçmiş ya da şimdiden çok gelecekle ilgili hayal kurarlar . bu, hedef belirlemelerine ve bu hedeflere ulaşma yollarını aramalarına yardımcı olur. gelecek için nasıl plan yapılacağını ve buna hazırlıklı olmayı düşünüyorlar . ve bu sadece mevcut günün planlarına uygulanmaz.
Dezavantajları
,
sıkılabilirsin.sıkıcı işlerde çalışanlar daha sık hayal kurma eğilimindedir. çünkü insanlar rutinlerini daha parlak hayallerle çeşitlendirmeye çalışıyorlar
Ayrıca, sıkıcı işlere harcanan zaman, işçinin algısında, zihni dolaşırken daha hızlı geçiyor .
Okuma ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.gözlerin kelimeleri okuyor ama aklın dolaşıyor ve tekrar okumak zorundasın, çünkü orada ne olduğunu hatırlamıyorsun. bilim adamlarına göre bu , bilgiyi anlamayı zorlaştırdığı için hayal kurmanın sakıncalarından biri .
Bağımlı olabilirsiniz.
bazı insanlar, bu canlı rüyalar o kadar iç içedir ki, uyumsuz hayal kurmakta sıkıntı çekerler . bu normal işleyişine müdahale edebilir ve hatta gerçek insanlarla olan iletişimi değiştirebilir. çok fazla fantazi olan ve uyanık saatlerinin% 60'ını harcayanlar davranışsal bir bağımlılık geliştirebilirler .