Hiç havuç sıyırma tarifini duydunuz mu? Mutfaklarda çok kullanılmayan siyah havucun başrollerde olduğu bu tarifi misafirleriniz çok sevecek.
MALZEMELER
5 büyük boy siyah havuç
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir avuç kuş üzümü (Sıcak suda beklemiş)
1 limon suyu
1/4 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
NASIL YAPILIR?
Siyah havucu soyucuyla uzun dilimler şeklinde doğrayın. Soğanı piyazlık kesip zeytinyağında yumuşayıncaya dek soteleyin. Soğanlara havuçları katıp 2 dakika daha soteleyin.
Kuş üzümlerini, limon suyunu, tuzu ve suyu katıp tencerenin kapağını örtün. 8-10 dakika havuçları diri kalacak biçimde pişirin. Yemek ılınınca ayrıca üzerine zeytinyağı gezdirip, hafif kavrulmuş yer fıstığı katıp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.