Havuç reçelini deneyebilir ve baharatları tatlandırabilirsiniz. Böylece farklı lezzetler deneyip sunabilirsiniz.
MALZEMELER
500 g toz şeker
3 su bardağı su
1 kg havuç
3 parça kakule tohumu
1 çubuk tarçın
1 portakalın suyu
Yarım limonun suyu
NASIL YAPILIR?
Toz şeker ve suyu derin bir tencerede şerbet kıvamına gelinceye dek kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca rendelediğiniz havuçlar, kakule tohumları ve çubuk tarçını katın. Reçel kıvam alıncaya dek ortalama bir saat kaynatın. Portakal ve limon suyunu katıp 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın. Soğuduktan sonra kavanozlara bölüştürün. Serin bir alanda saklayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.