Havuç Köftesi Nasıl Yapılır? Havuç Köftesi Tarifi

Daha önce tatmadığınız bir lezzeti denemeye ne dersiniz? Havuç köftesiyle sofralarınızı şenlendirebilir, sevdiklerinize ziyafet verebilirsiniz. Peki, havuç köftesi nasıl yapılır? Havuç köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

10.10.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-12:03) Havuç Köftesi Nasıl Yapılır? Havuç Köftesi Tarifi

Normal köfteyi aratmayacak olan havuç köftesi tarifini sizin için derledik. İster sevdiklerinize isterseniz de ailenize yapabileceğiniz havuç köftesi için gerekli olan malzeme listesine ve yapılışına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz…

MALZEMELER

  • 500 gr havuç
  • 3 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam kıyılmış dereotu
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • 1 bardak sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı un

NASIL YAPILIR?

Havuçları yıkayıp soyduktan sonra içerisine az su koyduğunuz çelik tencerede ateşe bırakın. Yumuşadıktan sonra suyunu süzüp çatalla ezin ve püre haline getirin. Farklı bir tencerede yağı eritip üzerine unu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya yakın havuç püresinin üzerine ekleyerek, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kimyon, tuz, karabiber ve 1 yumurtayı da ekleyip güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak una bulayın ve elinizde yuvarlak olarak şekillendirin.

Sıvı yağı tavaya alarak iyice kızdırın ve ardından köfteleri tencereye alın, arkalı önlü ters çevirerek kızartma işlemini gerçekleştirin. Ardından kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının çekilmesini sağlayın. Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal