Hastanelerde yeni dönem başlıyor: İşte 10 soruda ‘onaylı randevu’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) Onaylı Randevu sistemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. İşte 10 soruda onaylı randevu…

10.05.2024-11:42 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-17:18) Hastanelerde yeni dönem başlıyor: İşte 10 soruda ‘onaylı randevu’

Hastane randevularında yeni dönem başlıyor. Hastaların, hastanelerin ve hekimlerin zamanını daha verimli kullanmalarına olanak tanıyan Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesi durumunda boş kalan zaman dilimlerini hizmet bekleyen hastalar için değerlendirecek.

Boş kalan her randevu zaman diliminde, sistemden randevu alamamış ancak talepte bulunmuş hastalara erişilerek, öncelik talep eden hastalara randevu verilecek.

10 soruda ‘onaylı randevu’

TRT Haber’de yer alan habere göre; yeni sisteme ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları şu şekilde:

1- "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulanmaya başlanacak? Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesi sonrasında boş kalan zaman dilimlerinin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak bir sistemdir. Uygulama, 13 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla geçerli olacak.

2- Sistem üzerinden randevu alan kişilerin randevu saatine uyma zorunluluğu var mı? Randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna uyacaklarını onaylaması veya gelemeyeceklerini bildirmesi gerekecek.

Onay, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden verilebilecek.

3- Onay verilen randevular iptal edilebilecek mi? Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden iptal işlemleri yapılabilir.

4- Sistem üzerinden randevu alan ancak onaylamayan kişilerle ilgili süreç Nasıl işleyecek? Randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu, son onay saatine kadar sistem tarafından iptal edilecek.

Hastanelerde yeni dönem başlıyor: İşte 10 soruda ‘onaylı randevu’

5- Onaylanan randevuya gidilmezse herhangi bir kısıtlama uygulanacak mı? Randevusu onaylanmış ancak gitmeyen kişiler, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar. Ancak bu kişiler, Bakanlığa bağlı Sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.

6- Randevusu onaylanmayan veya iptal edilmeyen kişiler, ertesi gün başvurdukları hastaneden hizmet alabilecekler mi? Herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişi, tekrar randevu alabilecek veya sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.

7- Tüm randevular için onay zorunlu mu? Üç gün ve daha sonraki randevular için onay zorunluluğu bulunurken, muayene tarihinden önceki iki gün içinde alınan randevular otomatik olarak onaylanacak.

Örneğin 24 Mayıs için 22 veya 23 Mayıs'ta alınan bir randevu otomatik olarak onaylanacak.

8- Onaylı randevu sistemi dışında tutulan gruplar var mı? 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları, onaylı randevu sisteminden muaf tutulacaklar ve her zaman randevu alabilecekler.

9- Randevusu olan ancak gitmeyen kişiye ne olacak? Randevu, kişi tarafından veya otomatik olarak onaylanmış olsa da, randevudan bir gün önce saat 20.00'ye kadar iptal edilebilir. Bu saate kadar onaylı randevusunu iptal etmeyen ve randevuya gitmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu almaları kısıtlanacak. Ancak bu kişiler, sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecekler.

10- Randevusu onaylanmayan kişilere ne olacak? Randevusu onaylanmayan kişiler, tekrar randevu alabileceklerdir. Herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak. Saat 20.00 itibarıyla otomatik olarak iptal edilen boş randevular, öncelikle talepte bulunan kişilere verilecektir.

YORUM YAZ..
Modal