Kış aylarında vazgeçilmez çorbanız olacak! Hastalıkta sağlıkta her zaman sevilerek içeceğiniz tavuk çorbasını mutlaka denemelisiniz…
MALZEMELER
- 1 adet tavuk budu(kalçalı)
- 2 adet defne yaprağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre su
- 1 çay bardağı tel şehriye
Servisi için:
- 1 tatlı kaşığı nane (arzuya göre)
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Derin bir tencerede, kalçalı budu, 2 adet defneyaprağı, yarım tatlı kaşığı tuz ve 2 litre su ile birlikte haşlayın. Çorbanın terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurdu, 1,5 yemek kaşığı unu, 1 adet yumurta sarısını, 1 çay kaşığı tuzu ve yarım limon suyunu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice çırpın. Tenceredeki tavuk haşlandıktan sonra tavuğu ve defneyapraklarını içerisinden alın ve tavukları ince ince didikleyin. Tavuğun haşlanan suyundan 1 kepçe alıp hazırladığınız terbiyeye yavaş yavaş ilave edin ve suyun sıcaklığı ile eşitleyin. Sıcaklık eşitlendikten sonra tüm terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. 1 çay bardağı tel şehriye ve didiklediğiniz tavukları da üzerine katın ve çorbayı 10 dakika kadar kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam alan terbiyeli tavuk çorbasını nane ve pul biber ile süsleyin. Daha sonra tereyağında acı biber ve nane yakıp, çorbaya ekleyin sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.