Hastalıklardan korunmak için illa ilaç almanız gerekmez. Bol limonlu, zencefilli tavuk suyuna çorba ile bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.
ZENCEFİLLİ TAVUK SUYU ÇORBASI
Malzemeler:
-1 kilo bütün tavuk
-1 adet doğranmış soğan
-2 adet orta boy doğranmış havuç
-2 adet doğranmış kereviz sapı
-1 büyük baş sarımsak
-2-3 tatlı kaşığı doğranmış ve soyulmuş taze zencefil
-1 büyük demet maydanoz
-1 çorba kaşığı kişniş tohumu
-1 çorba kaşığı kaya tuzu
-2 çay kaşığı karabiber
-170 gr taze ıspanak
-2 adet ince dilimlenmiş limon
-1 adet doğranmış acı biber
Hazırlanışı:
-Büyük bir tencereye tavuk, soğan, havuç, kereviz sarımsak, biber, zencefil, maydanoz, kişniş,
tuz ve karabiberi atın. Soğuk su ekleyin.
-Tencerenin kapağını kapatıpe yüksek ateşte kaynatın.
-Ardından altını kısın ve kaynatmaya devam edin.
-Metal bir kaşık yardımıyla çorbanın üstüne çıkan kirleri bir kenara alın
-Yeniden kapağı kapatın tavuk yumuşayana, parçalanıncaya kadar 55 dakika kaynatın.
-Düdüklü tencerede 40 dakika da pişirebilirsiniz.
-Pişen çorbadan tavuğu çıkarın. Kalan suyu bir süzgeçle temiz bir tencereye
dökün ve düşük ateşte sıcak kaynatmayı sürdürün.
-Tavuğu parçalayın.
-Süzdüğünüz suya tavuk parçalarını ve ıspanağı atın.
-10-15 dakika daha kaynatın ve tabağa çıkarın
-Limon dilimleri ve acı biber ile ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.