Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız ve pankeki sade yapmak istemiyorsanız haşhaşlı pankek tarifi hoşunuza gidebilir. İşte haşhaşlı pankek tarifi...
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1/2 adet limonun suyu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı (silme) pudra şekeri
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 tatlı kaşığıkarbonat
1 tatlı kaşığıkabartma tozu
2 yemek kaşığıhaşhaş tohumu
YAPILIŞI
Bir kaseye 2 adet yumurta, süt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve tüm malzemelerin iyice bütünleştiğinden emin olun. Geniş bir kasenin içine de un, karbonat, kabartma tozu, pudra şekeri ve haşhaş tohumlarını ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız sütlü sıvı karışımı unlu karışımın üzerine ilave ederek güzelce çırpın. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte hafifçe ısıtmaya başlayın. Hazırladığınız pankek harcından kepçe ile alarak tavaya dökün ve her iki yüzünü de 3-4 dakika pişirin. Pankekin harcının tamamını bitirene kadar bu aşamayı tekrarlayın. Sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun!