Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi

Çok basit bir tarifle enfes bir lezzete hazır mısınız? Sizin için haşhaşlı limonlu kek tarifini bir araya getirdik. Peki, haşhaşlı limonlu kek nasıl yapılır? Haşhaşlı limonlu kek için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

08.09.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-08:55) Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi

Birçok kişinin bayılarak tükettiği haşhaşlı kek tarifine bir de limon eklenince lezzetine doyum olmuyor. Kokusu ve aromasıyla mest olacağınız haşhaşlı kek tarifini sizin için derledik. İşte haşhaşlı limonlu kek tarifi...

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un(elenmiş),
  • 3/4 su bardağı şeker,
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilin,
  • 1 adet limon kabuğu rendesi,
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu,
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

NASIL YAPILIR?

İlk olarak fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurtaları geniş bir kabın içerisine kırın. Çırpma teliyle hafif hafif çırparak üzerine toz şekeri ilave edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilinide üzerine ekleyin. Süt ve sıvı yağı yumurtalı karışımın üzerine ekleyin. Elenmiş kuru malzemeleri, limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını da ekledikten sonra spatula yardımıyla iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serili kalıbınıza hamurunuzu koyun ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Fırın kapağını açmadan 20 dakika boyunca pişirin. Kekin durumuna göre bir kürdan yardımıyla içini kontrol edin ve pişirmeye devam edin. Haşhaşlı limonlu kekimiz hazır! Afiyetler olsun…

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal