Tadı ve görüntüsü ile sınıf atlatan ve sürekli yemek isteyeceğiniz bu cheesecake önceki versiyonlarına hiç benzemiyor.
MALZEMELER
400 gr pınar labne peyniri
200 gr az tuzlu krem peynir
2 paket krema ( 400 gr )
4 Orta boy yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
1 Su bardağı şeker (250 ml bardak ölçüsü)
1 Dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
NASIL YAPILIR?
İlk olarak bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Şeker,krem peynir,labne peynirini derin bir kasede ,şekerin hepsi eriyene dek çırpın. Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya sürdürün. İlk yumurtayı katın ve birkaç dakika çırpın. Ardından ikinci yumurtayı katın,yine birkaç dakika çırpın. Ardından üçüncü yumurtayı katıp çırpın ve son yumurtayı da katıp çırptıktan sonra vanilyasını ve 1 kaşık unu azar azar dökün ve yeniden çırpın. En son kremaları katın ve birkaç dakika daha çırpın . Karışımın yer aldığı kabı tezgaha sertçe bir kaç kez vurun ve içindeki kabarcıklar üzerine geçsin ve onları çatalla patlatın. Kelepçeli kabınızın içine kağıt dizin. Kalıbın boyunu 2 parmak geçecek miktarda yağlı kağıt koyun. İçine cheesecakeyi akıtın ve evvelden 200 derece ısıtılmış fırında üstü hafif kahverengi olana dek pişirin. Pişen cheesecakeyi fırından hafifçe çıkartın, sallanan, bir kek haline geliyor ancak doğrusu budu. Orta kısmının sıvı olması lazımdır. Dinlendikçe normale dönecek. Cheesecake pişerken oldukça kabarıyor ancak fırından çıktından sonra çöker. 50 dakika pişirme süresi önerilse de fırına göre değiştiğinden üstü kahverengi olunca fırından çıkarın. Fırından çıkan cheesecakeki ılıdıktan sonra dolaba koyun ve birkaç saat bekletin ve servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.