Damaklarınızda eşsiz bir lezzet bırakacak olan harem güveci tarifi biraz zahmet gerektirse de buna kesinlikle değecek! Sevdiklerinizin kalbini kazanabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte harem güveci için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 500 gram dana eti (iri doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
- 3 adet köy biberi
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Arpa şehriye harcı için:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı beşamel sos
NASIL YAPILIR?
Tavayı ısıttıktan sonra dana etini ekleyerek mühürleyin. (Et mühürleme tekniklerinden yararlanabilirsiniz.) Et kendi suyunu salıp tekrar çektikten sonra üzerine sıvı yağı ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra ince ince doğradığınız biber, soğan, sarımsak ve domatesleri üzerine ekleyin. Baharatlarını da ekledikten sonra karıştırın ve etli harcı birkaç dakika daha pişmesi için bırakın.
Farklı bir tavanın içerisine tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Yağ eridikten sonra arpa şehriyeleri ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Tuz ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişirme sırasında kapağını kapatın. Arpa şehriyeler piştikten sonra etli harca üzerine ilave ederek karıştırın. Bu karışımı 4 adet güveç kabına pay edin. Güveçlerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun…