Hangi saatlerde yemek yerseniz kalp krizi geçirmezsiniz? Yemek yemek için en uygun saat aralığı

Bir gereklilik olan yemek, bedensel işlevler için ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi üretir. Ancak bunları zamanında yemek, vücudunuzun ihtiyaç ölçüsünde çalışmasını sağlamak için gereklidir. Nature Communications Dergisi'nde yayınlanan yakın tarihli bir araştırma, öğünleri erken yemenin kardiyovasküler hastalık riskini azaltabileceğini öne sürüyor.

21.12.2023-17:34 - (Son Güncelleme: 21.12.2023-17:34) Hangi saatlerde yemek yerseniz kalp krizi geçirmezsiniz? Yemek yemek için en uygun saat aralığı

Yapılan araştırmada katılan kişilerin yaş ortalaması 42 olan 103.389 kişiden elde edilen verileri inceledi.Bu çalışmaya göre, ilk yemeğinizi daha geç (sabah 9'dan sonra veya sabah 8'den önce) ve günün son yemeğini (akşam 21.00'den sonra, akşam 20.00'den önce) yemek, özellikle kadınlarda daha yüksek kardiyovasküler olay riskiyle bağlantılıydı.

Kahvaltıyı atlamayın

Çalışma bulguları, kahvaltıyı atlamanın aksine, erken yemek programlarını uygulamanın ve erken akşam yemeğini gece daha uzun süreli oruçla birleştirmenin KVH'nin önlenmesinde olası bir avantajına işaret ediyor.

Yemek yeme saatlerine dikkat etmek gerekiyor

Kalp sağlığı

Sonuçlar araştırmacılar tarafından sabah 08.00 ile akşam 21.00 arasındaki yemek programlarıyla ilgili olarak not edildi. Kahvaltıyı ertelemekle kardiyovasküler hastalık riskinin artması arasında bir ilişki vardı.

Yağ depolayan hormonlar artabilir 

Kahvaltıyı ertelemek yerine akşam yemeğini erken yemek, gece oruç tutularak geçirilen her saat için serebrovasküler hastalık riskinin %7 oranında azalmasıyla bağlantılıdır.Yemek zamanlamaları, fizyolojinin, metabolizmanın ve davranışın zamanlamasını düzenleyen 24 saatlik bir döngüyü takip eden "döngüsel endojen (yerleşik) biyolojik kalıplar" olan sirkadiyen ritimlerle doğrudan ilişkilidir. Yemek zamanlamaları vücudunuzun ritmiyle senkronize olmadığında sirkadiyen ritim, yağ depolayan hormonlar artabilir ve kilo alımına yol açabilir.

Yemek saatlerinde güncelleme

yemek

Sirkadiyen ritim diyeti kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin ne zaman yenilmesi gerektiğine odaklanır. Uzmanlar günün ilk öğününü sabah 8'de, son öğününü ise en geç akşam 20.00'de yemenizi tavsiye ediyor. Sirkadiyen döngümüz her şeyin başladığı yer olan güneş tarafından tetiklenir. Bu düzen, gece oruç tutmamızı, son yemeğimizi gün batımında yememizi ve gündüzleri güneşin parladığı saatlerde yemek yememizi öngörüyor. Genel sağlığımız açısından yemek saatlerinin dikkate alınması ve geciktirilmemesi gerektiği öneriliyor.

Kalp krizini önleyen besinler 

YULAF EZMESİ

yulaf

Yulaf ezmesi yüksek lif içeriği ile bilinir ve sindirim sisteminin sağlığını destekler. Kahvaltıda yulaf tüketildiğinde veya ekmek tercihini yulaf ekmeğinden yana kullanıldığında kolesterol seviyelerinin dengelendiği görülmüştür.

BADEM 

bsdem

Badem, tekli doymamış yağlar ve lif bakımından zengin bir atıştırmalıktır. İçerdikleri sağlıklı yağlar kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir. Günde bir avuç badem tüketmek, hem sağlıklı kilonun korunmasını sağlar hem de kolesterol seviyesinin dengelenmesini sağlar.

SOMON 

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Omega-3 yağ asitleri anti-enflamatuar etkilere sahip olabilir ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

ZEYTİNYAĞI 

zeytinyağı

Zeytinyağı, tekli doymamış yağlar içerir ve kalp sağlığına olumlu etkileri olabilir. Yemeklerde zeytinyağı kullanmak, doymuş yağları sınırlamaya yardımcı olur.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal