Bazı gıdaları yıkamadan tüketiyoruz ancak Gıda Güvenliği Uzmanları mutlaka yıkamamız gereken besinleri anlattı. Peki nedir bu besinler? İşte detaylar....
Tahıllar
Sağlık ve Güvenlik Araştırmacısı Caitlin Hoff, tahıllar yumuşaması için suda veya et suyunda kaynatılsa da, daha öncesinde de mutlaka yıkanmalı dedi ve ekledi:"Pirinç, kinoa veya arpa gibi tahıllar, fazla nişasta, kirve mikroplardan arınması için pişirmeden önce soğuk suyla iyice yıkanmalı" dedi.
Karpuz
Uzmanlar, karpuzların mutlaka yıkanması gerektiğini vurguluyor ve tadım için kesilen karpuzlardan uzak durmak gerektiğininin üstünde duruyor.
Avokado
Yıkanmamış avokado kabuğunda bakteri, böcek ilacı ve paketleme, nakliye işlemleri sırasında bazı mikropların geçebilmesi sebebiyle tüketmeden önce mutlaka yıkanmalıdır.
Konserve Fasulye
Fasulyeleri konserve kutusundan direkt tavaya atıyorsanız dikkat!Konserve fasulyeler mutlaka yıkanmalıdır. Hoff,"Fasulye kolayca durulanabilen tuz gibi koruyucularla doludur. Bu nedenle yıkanmış fasulye, aldığınız sodyum oranını azaltacaktır." diye belirtti.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.