Besinler, havuç, ıspanak, fotoğraflar galerimizde.
Vücudumuzda meydana gelen birçok ağrıya şifa olan besinler var. genel cerrahi uzmanı dr. fevzi özgönül, hangi besinin hangi ağrıya iyi geldiğini açıkladı. işte detaylar...
Taze sarımsakta mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.
Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle diğer gıdaların sindirimine yardımcı olur.
Demir deposu olarak bilinen ıspanağın a, b, c, e vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir sebze içerdiği ve bu nedenle ıspanağın vücudun direncini arttırdığı biliniyor. bu yönüyle diş çürüklerine ve ağrılarına iyi geliyor.
Genel cerrahi uzmanı dr. fevzi özgönül, havucun son yıllarda erken bunama, alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlandığını belirtti.
Karaciğer dostu olarak da bilinen enginarın, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanılır.