Balık familyasından en sık tercih edilen türlerden olan hamsinin pilava girmiş halini siz de denemek istiyorsanız gelin tarifimize birlikte bakalım.
HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
Malzemeler:
Ölçüler 2 kişiliktir.
• 500 gr ayıklanmış, kılçığı ayıklanmış hamsi
• 1 orta boy soğan
• 1 nescafe fincanı pirinç
• 1 buçuk bardaktan biraz az nescafe fincanı kaynar su
• Çam fıstığı
• Dereotu
• Tuz, karabiber, yenibahar
• Zeytinyağı / Tereyağı
Yapılışı :
• Pirincinizi bir kabın içine alıp üstünü geçecek kadar kaynar su ve biraz tuzla yarım saat bekletin ve daha sonra bol suda yıkayın.
• Soğanı yemeklik şekilde doğrayın, çam fıstığı ve yarım çay bardağı miktarı zeytinyağı ile iyice kavurun.
• Soğanlar yumuşayınca pirinç, yarım çay kaşığı yenibahar, tuz, karabiber ve ince kıyılan dereotu ve kaynar suyu ekleyin. Karıştırarak kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav iyice demlensin.
• 16*16 boyutlarındaki bir fırın kabını yağlayın. Hamsilerin parlak tarafı kaba değecek biçimde tabanı ve kenarları güzelce doldurun.
• Hamsilerin üstüne demlenmiş pilavı koyduktan sorna üzerini bu kez parlak tarafları size bakacak halde hamsilerle kapatın.
• Birkaç parça tereyağı bırakıp 180 °C ısıtılan fırında 10-15 dakika pişirin. Son 2-3 dakika üst ızgarayı açarak balıkların iyice kızarmasını sağlayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.