Karadeniz mutfağının sevilerek tüketilen lezzetlerinden biri olan hamsi kuşu tarifi için gerekli malzeme listesini ve yapılışını sizin için derledik. İşte hamsi kuşu için gerekli malzemeler listesi ve yapılışı…
MALZEMELER
- 1 kilogram hamsi
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1/2 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Hamsileri kızartmak için:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Kafasını koparıp kılçığını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol su ile yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu sayesinde alın. Taze soğanların yeşil kısımlarını ince olacak şekilde doğrayın. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kabın içerisine alarak iyice karıştırın. Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alarak birinin üzerine hazırladığınız karışımı sürün. Diğerini de üzerine sıkıca kapatın. İki hamsi birbirine yapışsın. Daha sonra yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamsi kuşları ilk olarak çırpılmış yumurtaya daha sonra mısır ununa bulayın ve derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Sıcak olarak servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun...