Hamilelik esnasında adet gören kadınlar olduğunu birçoğumuz duymuşuzdur. Peki, hamileyken adet olunur mu? Hamileyken adet, regl olunur mu kaç gün sürer? Hamileliğin ilk ayında adet kanaması olur mu? Hamilelik ve adet kanaması birbirine zıtlık içerir. bu duruma rağmen 'hamileyken adet olunur mu?' sorusu gebelik döneminde olan kadınlar tarafından çok merak ediliyor. İşte, hamilelik döneminde adet kanaması ile ilgili merak edilen bütün ayrıntılar...
HAMİLEYKEN ADET OLUNUR MU?
Anne adaylarından bazıları hamile kaldıktan sonra bir veya birkaç kere adet gördüklerini ifade ederler. Hamileyken adet görülmez; gebeyken sadece kanamalar olabilir. Adet görmek, hamile olmayan kadınlarda hormonal değişikliklere bağlı oluşan kanamadır. Hamileyken görülen vajinal kanamalar adet değildir.
Gebeliğin başlangıcında lekelenmeler meydana gelebilir. Bu kanamalar adet kanamaları sanılabilir; ancak bu kanama embriyonun rahime yerleşmesine bağlı olarak meydana gelen doğal kanamalardır. Hamileliğin ilerleyen haftalarında düşük ile ilgili kanamalar olabilir, bunlar adet kanaması değildir. Hamilelik süresince meydana gelen kanama durumunda, doktora başvurulması gerekir.
HAMİLEYKEN ADET OLUNUR MU, KAÇ GÜN SÜRER?
Hamilelik esnasında adet kanaması görülmez; gebeyken kanama lekelenme şeklinde gelir. Vajinal kanamalar hamile olmayan kadınalrada hormonal değişikliklerden kaynaklı meyadana gelir. Adet döngüsünün amacı, kadınlarda yumurtanın oluşumunu sağlamaktır. Döllenme gerçekleşmez ise, kadın hamile kalmaz ve üretilen yumurtanın ömrü sona erer. Gebelik için hazırlanmış olan rahim iç tabakası da dışarı atılır. Bunun sonucunda adet kanaması meydana gelir.
HAMİLELİĞİN İLK AYINDA ADET KANAMASI OLUR MU?
Birçok kadın hamileliğinin ilk 12 haftasında hafif kanama ile karşılaşırlar.
İlk 3 Aylık Dönemde Kanama Sebepleri İse Şöyle;
1- Emplantasyon: Gebeliğin ilk 10-14'üncü günlerinde hafif bir vajinal kanama ile karşılaşabilirsiniz.Bu kanama uzun sürmez.
2- Rahimde ki Değişiklikler: Gebe olunduğunda rahim boynuna çok daha fazla kan akar. Bu zararsız vajinal kanamalara özellikle cinsel ilişki sonrası denk gelebilirsiniz.
3- Düşük : Kanamalar esas olarak düşüğe işarettir ama kanama sizde düşük riski olduğuna dair bir kesinlik taşımaz.
4- Rahim Dışı Gebelik: Bazı durumlarda embriyo rahim dışına yerleşir. Buna rahim dışı gebelik denmektedir. Bu durumdaki embriyo yaşayamaz ve müdahale edilmediği zaman annenin hayatını etkileyecek kanama olabilir.
5- Enfeksiyon: Bazı kanamalara rahimde meydana gelen enfeksiyon neden olabilir.
Hamileliğin ilk üç ayında meydana gelen her türlü vajinal kanamada doktora danışmak gerekir. 1 günden fazla süren vajinal kanamalarda ise derhal doktorunuza gidin.
Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.