Hamilelikte tetanoz aşısı zararlı mı? Hamilelikte tetanoz aşısı neden yapılır? Hamilelikte tetanoz aşısı zorunlu mu? Hamilelikte tetanoz aşısı ile ilgili merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizde...
Hamilelikte yapılacak aşılardan birisi de tetanozdur. Kızamık, kabakulak, kızamıkçık, su çiçeği aşısı gibi aşıların gebelikte yapılması sakıncalı olmasına karşın tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden gebelikte güvenle uygulanan bir aşıdır.
HAMİLELİKTE TETANOZ AŞISI ZARARLI MI?
Kızamık, kabakulak, kızamıkçık, su çiçeği aşısı gibi canlı organizma içeren aşıların gebelikte yapılması sakıncalıdır ancak tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden gebelikte güvenle uygulanan bir aşıdır.
HAMİLELİKTE TETANOZ AŞISI NEDEN YAPILIR?
Yeni doğan bebeklerin ölümünden sorumlu olan tetanos hastalığına karşı koruma sağlayan tetanos aşısının anne adaylarına yapılması gerekir. Anneye yapılan aşı sayesinde oluşan antikorlar bebeğe geçer ve yeni doğan döneminde oluşabilecek tetanosa karşı koruma sağlanmış olacaktır. Bu sebeple hamilelikte tetanos aşısı yapılmaktadır.
HAMİLELİKTE TETANOZ AŞISI ZORUNLU MU?
Yeni doğan bebeklerde oluşan tetanoz hastalığını önleyebilmek için anne adayına hamilelik öncesi hiç tetanoz aşısı yapılmamışsa doğumdan önce birer ay ara ile iki doz tetanoz aşısı yapılmalıdır.
Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.