Yazın ağzımızın suyu akarak yediğimiz kavun, sağlık açısından da oldukça yüksek değerlere sahip. özellikle hamileler ve hamile kalmak isteyenlere öneriliyor.
Lezzeti ve güzel kokusu sayesinde sofralardan eksik etmediğimiz pek çok çeşidi olan kavunun aynı zamanda birbirinden özellikli yararları vardır.
Bağırsak sağlığına iyi gelir
kavun oldukça düşük kalorili bir meyvedir. lifli bir besin olan kavunda 150 gram yani bir porsiyon kavunda 1,5 gram lif mevcuttur. lifli olduğundan kahvaltıda tüketilebilecek kavun uzun süre tokluk hissi oluşturur.
Kilo vermenizi sağlar
yoğun lif kaynağı olan kavun uzun zaman açlık hissinizi bastırır. bu özelliği ile diyet severler için bolca tüketilmesi gereken meyveler içindedir.
Hamilelik sürecinde faydalıdır!
yapılan araştırmalarda kavun tüketmek doğurganlığı arttırmaya da yardımcı olmaktadır. folat, hamile kalmak isteyenlere ve hamilelik döneminin sağlıklı geçmesi için anne adaylarına tavsiye edilmektedir. bu özelliğinden dolayı hamile kalmak isteyen kadınların düzenli olarak yemesi gerekir.
Göz sağlığına iyi gelir
kavun göz sağlığını koruyan beta-karoten maddesini içerir. vücut tarafından emilimi gerçekleştiren beta-karoten görmeyi geliştiren a vitaminine dönüştürülür. kavun düzenli yendiğinde katarakt olma riskini azaltır.