Salata, diyet salatası, salata tarifi fotoğraflar galerimizde.
Her öğün yemekten büyük keyif aldığımız salatayı, haftanın 7 günü 7 ayrı tarifle sofralarınıza renk katsın diye sizler için derledik...
Mercimek salatası tarifi
malzemeler:
1 su bardağı mercimek 1/2 adet sarı dolmalık biber 1/2 adet yeşil dolmalık biber 1/2 adet kapya biber 10 adet üzüm domates 50-60 gram keçi peyniri 1 adet büyük boy kırmızı soğan 1 dal taze sarımsak 1 avuç kuru üzüm 1 yemek kaşığı balzamik sirke 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz.
sosu için:
2 yemek kaşığı greyfurt suyu 1 yemek kaşığı balzamik sirke 7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz.
hazırlanışı:
mercimekleri tuzlu suya koyup yumuşayana dek haşlayarak, suyunu süzüyoruz ve bir kenarda dinlendiriyoruz. küp küp doğradığımız 3 renk biberi de kaynar suda 1 dakika bekletip sonra süzüp hemen soğuk suya atıyoruz. kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile harmanlayıp soteliyoruz. ocaktan almadan hemen önce 1 yemek kaşığı balzamik sirkeyi de katıp 1 dakika bekliyoruz. üzün domatesleri boyuna ikiye kesip, sarımsağı da ince ince doğruyoruz. daha sonra bütün malzemeleri derince bir kaba alıp, iyi karıştırılmış greyfurt suyu, sirke, zeytinyağını ve tuzdan oluşan sosu üzerine gezdiriyoruz. dilerseniz dilimlenmiş keçi peyniri ve mikro filizleri üzerine serperek servis ediyoruz.
Mor lahana salatası tarifi
malzemeler:
1/2 adet mor lahana2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 fiske tuz 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 kırmızı elma 1 tutam maydanoz.
sosu için:
1 limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz.
hazırlanışı:
ince ince doğranan mor lahanayı tuz ve sirke ile ovup, biraz bekletiyoruz. salata kesesine incecik kesilmiş elma, iri kıyılmış ceviz ve ovulan lahanayı katıp, üzerine başka bir kapta karıştırdığımız zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve tuzu serpiyoruz. ince doğranmış maydanoz yapraklarıyla süsleyerek soframıza götürüyoruz.
Ispanak salatası tarifi
malzemeler:
500 gram ıspanak 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi 1 çorba kaşığı ay çekirdeği içi 4-5 kiraz domates.
sosu için:
1/2 adet limon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 çay kaşığı tuz-karabiber.
hazırlanışı:
ıspanakları güzelce yıkadıktan sonra bir süzgecten geçiriyoruz. domatesleri tam ortadan ikiye ayırıp, ıspanakları da el yordamıyla gelişigüzel parçalayarak servis kasesine alıyoruz. limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberden yaptığımız salata sosunu üzerinde dolaştırıp, kabak ve ay çekirdeği içlerini üzerine gezdiriyoruz.
Meyve salatası tarifi
malzemeler:
2 kivi 2 mandalina 2 dilim ananas 1 portakal 1 nar
sosu için:
1 portakal 1 limon 1 çay kaşığı mavi haşhaş.
hazırlanışı:
kabuklarını soyup küp küp doğradığımız kivileri derince bir kaseye alıyoruz. soyulmuş mandalinaları dilimlerine ayırdıktan sonra olduğu gibi, portakalları da ortadan keserek kivilerin üzerine aktarıyoruz. iki yuvarlak dilim ananası da küp küp kestikten sonra nar taneleriyle beraber kasedeki diğer meyvelerle buluşturuyoruz. yaklaşık yarım su bardağı taze sıkılmış portakal ve bir limon suyu ile mavi haşhaşı üzerine gezdiriyoruz.
Roka salatası tarifi
malzemeler:
2 bağ roka 5’şer tane ceviz / fındık / fıstık / kaju / badem / kabak çekirdeği içi 3’er tane kuru incir / kuru kayısı / hurma 1 nar
sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limon suyu 1 çay kaşığı tuz
hazırlanışı:
bol suda yıkayıp fazla suyunu bırakması için süzgeçte beklettiğimiz rokaları parçalayarak servis kasesine koyuyoruz. dilediğimiz ceviz, fındık, fıstık, badem, kaju, kabak çekirdeği içi gibi kuru yemişleri ile incir, kayısı ve hurma gibi kuru meyveleri roka yapraklarının üzerine koyuyoruz. zeytinyağı, taze limon suyu ve tuz ile hazırlanan sosu üzerine gezdirip harmanlıyoruz. üzerine nar tanelerini serperek servise hazır hale getiriyoruz.
Turp salatası tarifi
malzemeler:
6 küçük turp 4 dal taze soğan 2 salatalık 1/2 demet roka 1/4 demet dereotu
sosu için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı limon suyu 1/2 yemek kaşığı balzamik sirke 1/4 çay kaşığı tuz
hazırlanışı:
bol sudan geçirip uç kısımlarını kestiğimiz turp, salatalık ve taze soğanları incecik daireler halinde kesiyoruz. ayıklanıp yıkanmış rokaları derin bir kaba alıp, üzerine dilimlediğimiz malzemeleri ve kıyılmış dereotlarını serpiştiriyoruz. sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, balzamik sirke ve tuzu küçük bir kapta karamelize edip, salatanın üzerine gezdirerek vitamininin kaybolmaması adına hiç bekletmeden servis ediyoruz.
Baklagiller salatası tarifi
malzemeler:
1 çay bardağı meksika fasulyesi 1 çay bardağı kuru fasulye 1 çay bardağı barbunya 1 çay bardağı nohut 1/2 demet maydanoz 2 havuç 1 kırmızı soğan
sosu için:
1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon suyu
hazırlanışı:
geceden suda bekletip, ayrı ayrı haşladığımız meksika fasulyesi, barbunya, kuru fasulye ve nohutun sularını süzerek soğuması için bırakıyoruz. küp küp doğradığımız soğan ve havuçlar ile ince kıyılmış maydanozları salata kasemize alıyoruz. soğuyan baklagilleri de katıp, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile hazır hale getirdiğimiz sosu dökerek karıştırıyoruz. afiyet olsun.