Tezgahlar balıklarla doldu taştı. Besin ve protein bakımından bulunmaz nimetlerden olan balığı muhakkak haftada iki gün tüketmek gerekiyor.
Tam mevsimindeyiz. Balık sezonu çoktandır açıldı. Çocuklar ve yetişkinler için vazgeçilmez nimetlerden olan balığı asla göz ardı etmeyin.
TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?
Taze balıkların eti sert ve diri olmalı, parmakla basınca çukur oluşmamalı, derisi kaygan ve parlak, solungaçları parlak kırmızı olmalı, pulları derisinden kolaylıkla ayrılmamalıdır. Taze balık deniz kokar, bayat balık çok daha ağır kokar. Balık bayatlayınca gözleri matlaşır, taze balığın gözleri ise parlaktır. Ayrıca balıkları kızartarak yemek yerine buğulama, ızgara, fırın pişirme yollarını kullanmak besin değerini kaybetmemesi için oldukça önemlidir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.