Hafta sonu kahvaltılarınızda alışık olduğunuz lezzetlerin dışında farklı bir lezzet arıyorsanız o zaman doğru yerdesiniz! İtalya'da çok sevilen, hem donut hem de pişiye benzeyen bomboloni tarifine bayılacaksınız! İşte bomboloni tarifi için gerekli olan malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt,
- 1 paket kuru maya,
- 3 yemek kaşığı toz şeker,
- 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
- 2 adet yumurta,
- 2 - 2,5 su bardağı un
İç dolgusu için:
- 1 büyük boy kase pastacılık kreması
Kızartmak için:
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
NASIL YAPILIR?
Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı geniş bir kabın içerisine alarak güzelce karıştırın. Daha sonra ilk önce yumurtaları ekleyin ve güzelce çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyin ve bir süre daha karıştırın. Azar azar unu ilave ederek yoğurma işlemine geçin. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru streç filme sararak oda sıcaklığında yarım saat mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru tezgaha aktarın. Hafif un ilave ederek hamuru açın. Kalın bir şekilde bırakmaya dikkat edin. Ardından hamurunuzdan dilediğiniz boyutta yuvarlaklar elde edin. Yağı kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın. Yağını süzdükten sonra havlu kağıt üzerine alın ve iyice yağının emilmesini bekleyin. İç dolgusu için pasta kreması, çikolata, marmelat hangi malzemeyi isterseniz hamurunuza ufak bir delik açıp içerisini doldurun. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...