Hafta Hafta Hamilelik

Hafta hafta hamilelik egzersizleri nelerdir? Hamilelikte egzersiz ve sporun faydaları nelerdir? Tahmini doğum tarihi ne zaman? Trimester ne demek? sorularının yanıt haberimizin detayında...

27.04.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-12:37) Hafta Hafta Hamilelik

Hafta hafta hamilelik egzersizleri nelerdir? Hamilelikte egzersiz ve sporun faydaları nelerdir?Tahmini doğum tarihi ne zaman? Trimester ne demek? Hafta hafta hamilelik ile ilgili bütün merak edilenlerin detayı haberimizde...

Kadınlar için en heyecan verici dönem kesinlikle anne olacakları yani hamile kaldıkları dönemdir. Anne adayları bu süreçte bebeklerinin gelişimini, nasıl büyüdüğünü her şeyi merak ederler ve bütün detayları ile öğrenmek isterler.

TRİMESTER NE DEMEK?

9 aylık gebelik sürecinin her 3 aylık periyodlarına verilen isimdir. Hamilelik dönemi 3 trimestera ayrılır. İlk 3 ay 1. Trimester, 4-5 ve 6.aylar 2.trimester, 7-8 ve 9.aylar ise 3. yani son trimester dönemine işaret eder.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK EGZERSİZLERİ NELERDİR?

Gebeliğin herhangi bir özel riski yoksa doktorlar anne adaylarının egzersiz yapmasına izin verecektir. Ancak doktorlar tarafından genellikle 3. ay bittikten sonra egzersizlere başlanılması önerilir.

Hamilelikte en uygun ve en risksiz olan egzersiz yürüyüştür. Yürüyüş yavaş veya hafif hızlı tempoda yapılmalıdır. Anne adayının kendisini aşırı yormadan, aşırı terlemeyecek kadar yaklaşık yarım saat yürüyüş yapması yeterli olacaktır. Gebeliğin her ayında yürüyüş yapılabilir.

Yavaş tempoda koşu gebelik esnasında risklidir, ayağın takılıp düşme riski vardır. Öte yandan son aylarda karın çok büyüdüğü için yapılması uygun değildir.

Yüzme de gebelikte en çok tavsiye edilen sporlardan birisidir. Riski yoktur ve çok faydalıdır. Gebeliğin her ayında yapılabilir.

HAMİLELİKTE EGZERSİZ VE SPORUN FAYDALARI NELERDİR?

- Bel ve sırt ağrılarına iyi gelir.

-
Uyku problemini azaltır.

-
Gebelikteki oluşabilecek duruş ve vücut şekil bozukluklarını azaltır.

-
Normal doğumu kolaylaştırır, kısaltır, sancıyı azaltır.

-
Annenin daha uygun şekilde kilo almasını sağlar.

-
Gebelikte oluşan şişlik ve ödemleri azaltır.

TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ NE ZAMAN?

Gebelik hesaplama araçları kullanılarak bebeğin tahmini doğum tarihini öğrenebilirsiniz. Gebelik hesaplaması sonucu size bebeğin doğum tarihi olarak verilen tarih kesin bir tarih değildir. Bebeğin doğum tarihi verilen tarihten 15 gün kadar önce ya da sonra olabilmektedir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal