İkindi ara öğünlerinde, çocuklarınızın beslenmesinde, misafirlerinize ikramda bulunabileceğiniz sağlıklı kış tatlılarının yapımı da oldukça kolay.
MALZEMELER
- 4 adet armut
- 1 litre üzüm suyu
- 1 adet çubuk tarçın
ÜZERİ İÇİN
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 avuç kavrulmuş ceviz
- 1 avuç kavrulmuş yulaf
NASIL YAPILIR
İlk olarak armutlar soyun. Ardından armutları ikiye bölün. Bir tencereye alarak üzüm suyu içerisinde tarçın çubuğu ile birlikte orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. İyice soğuyan armutlar sonra arzu edildiği şekilde doğranabilir. Bal ve yoğurt hafifçe karıştırın. Sunum esnasında ballı yoğurdun yanında armut parçaları ve kavrulmuş yemişler serpilerek sunum yapabilirsiniz.