Kayserinin dillere destan mantısı çoğumuzun favorisidir. Peki ya komşu ülke Gürcistan’ın yöresel mantısı olan hinkaliyi hiç denediniz mi? Sizler için Gürcü mantısı olan hinkalinin tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun.
GÜRCÜ MANTISI TARİFİ
Gürcü Mantısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 2 adet iri kuru soğan
- 1,5 kg buğday unu
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri miktar su
Gürcü Mantısı Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle bir yoğurma kabına unu alın ardından tuzu, yumurtayı ve yeteri miktarda kaynatılıp ılıtılmış suyu ilave edin. Hamurunuzun kıvamı kulak memesinden bir tık daha katı olmalıdır. Yoğurduğunuz bu hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Diğer tarafta kıyma bir kaba alınır içerisine çok ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber ilave edilir. Bir su bardağı su yavaşça ilave edilerek kıyma yumuşatılır. Dinlenmiş hamura geri dönülür, hamurdan küçük bezeler koparılır ve 15 santim çapında açılır. Hamurun çok ince olmamasına dikkat edin. Sonrasında hamurun orta kısmına denk gelecek şekilde kıymalı harçtan koyulur. Bohça biçimine getirilir, büzülerek kapatılır. Bu şekilde hazırlanan Gürcü mantısı bol su ile haşlanır.