Günde Bir Kaşık Yiyerek Vücuttaki Tüm Zehri Atın

Kansere karşı faydalı olan bir besin var ki, birçok hastalığa özellikle mide zehirlenmesine birebir çare. Çünkü söz konusu gıda insan vücudundaki zehri atabilen tek besindir. Sadece vücuttaki zehri atmakla kalmıyor aynı zamanda protein bakımından da zengin. İşte vücuttaki tüm zehri atan besin...

24.08.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-12:08) Günde Bir Kaşık Yiyerek Vücuttaki Tüm Zehri Atın

Mevsimsel hastalıkların kapımızı çaldığı bugünlerde bolca tüketmemiz gerek bir besin olan tahinden ve tahinin faydalarını genel olarak biliyorsunuzdur. Tahin E, C ve B vitaminleri açısından zengindir.

TAHİN’İN FAYDALARI

Tahinin faydaları saymakla bitecek gibi değil. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. İdrar söktürücü özelliği vardır. Cildi güzelleştirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili bir besindir. Bununla beraber göz sağlığı için hayati önem taşır. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar. Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz.

E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir. İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein bulunmaktadır. Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir. Anne sütünü artıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir. Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler sebebiyle oldukça faydalıdır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Tek başına tüketildiği zaman tadı hoş gelmese de pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur hem daha lezzetli. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz hem kan yapar hem kış aylarında üşümeyi engeller. Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından fazlasıyla tahini bol tüketmekte fayda vardır.

Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece fayda sağlayacaktır. Tahin kolesterol içermez. Aynı zamanda besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.

Tahini tek başına tüketmeyi sevmiyorsanız tahin sosuyla hazırlayacağınız bol yeşillikli bir salata oldukça besleyici olacaktır. Tahini humus şeklinde tüketmeniz ise sağlığınız açısından oldukça etkili olacaktır. Humus, vitamin ve antioksidan açısından zengin olmasının yanı sıra, doğal bir antidepresandır, sindirimi iyileştirir ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal